Mange oplever udfordringer med at finde menuen hvor der er mulighed for at nulstille en iPhone. Derfor får du denne trin for trin guide her. Det er nemlig ikke så vanskeligt som mange tror.

Sådan nulstiller du din iPhone til fabriksindstillinger

  1. Tryk på Indstillinger
  2. Tryk på Generelt
  3. Tryk på Overfør eller nulstil 
  4. Indtast din adgangskode til dit Apple-id, når du bliver bedt om det. Bekræft herefter, at du ønsker at slette enheden
  5. Din iPhone bliver nu nulstillet
  6. Vent til enheden er slettet, dette kan tage et par minutter

Når iPhonen igen starter op, vil alle data være slettet permanent fra telefonen og den vil være tilbage som fabriksindstillinger.

HUSK at tage en backup af telefonen inden denne slettes, hvis du vil have mulighed for at gendanne denne på et senere tidspunkt.

En nem måde at gøre dette på er ved at benytte iCloud. Her ligger der ofte en sikkerhedskopi af telefonen, idet Apple tilbyder løbende automatisk sikkerhedskopi af telefonen.

Du skal dog selv vælge hvad der skal sikkerhedskopieres. Du kan fx løbende lave backup af følgende:

  • Billeder & filer
  • Kontakter
  • App og dertilhørende data

Sådan laver du backup af iPhone med iCloud

  1. Tryk på Indstillinger
  2. Tryk på dit Apple-ID
  3. Tryk på iCloud
  4. på iCloud-sikkerhedskopi
  5. iCloud sikkerhedskopi til
  6. Tryk på sikkerhedskopier nu

Du er nu i gang med at sikkerhedskopiere din iPhone og der vil løbende blive lavet backup af indholdet, hvis ikke denne slette jf. ovenstående guide.

Gendan en ny iPhone med sikkerhedskopi fra iCloud

Når du starter iPhonen første gang bliver du mødt af teksten Hej/Hello/Hola mv. Tryk blot på skærmen eller stryg fingeren op, så er du i gang. Herefter følger du blot nedenstående guide til at gendanne iPhone fra iCloud.

  1. Følg blot opsætningen på skærmen
  2. Vælg ”Gendan med iCloud-sikkerhedskopi” når  denne mulighed fremkommer
  3. Log ind med dit Apple-ID
  4. Accepter vilkår og betingelser
  5. Vælg den backup du ønsker at bruge (der kan være flere, hvis du har flere enheder på samme Apple-ID)
  6. Følg herefter resten af opsætningen på skærmen
  7. Sikkerhedskopien hentes nu fra iCloud og installeres på din iPhone
  8. Telefonen genstarter
  9. Log ind på din iPhone, det kan tage neget tid inden alle apps er installeret igen

Din iPhone er nu klar til brug, i samme opsætning som på tidspunktet den blev sikkerhedskopieret. Alle App-data er også gemt i iCloud, apps hentes derimod fra Appstore igen (for at spare plads på iCloud)